Vem är Claudiu?

CLAUDIU MOLDOVAN – THE HUMAN

Jag föddes i Cluj Napoca, en stad i Transylvanien som är en av de största regionerna i Rumänien. Under min uppväxt fick jag uppleva kommunismen under diktatorn Nicolae Ceausescu men jag tror jag var för ung för att verkligen fatta allt som hände runtomkring mig. Vi hade inte många leksaker på den tiden vilket tvingade mig och andra barn att utveckla och använda vår fantasi för att ha kul. Min favoritlek var att leka kurragömma i totalt mörker i bostadshusets källare där jag kunde vara i flera timmar. Det har gjort att till skillnad från andra så finner jag mörkret väldigt lugnande, och härligt idag.

 

Jag hade en fallenhet och tyckte det var roligt att skriva dikter både i skola och utanför skolan samt läsa upp de med inlevelse. Detta gjorde att jag valdes ut i skolans kör trots att jag var riktigt kass på att sjunga. I slutet av varje sång fick jag träda fram och recitera min dikt. Vissa dikter fick jag lära mig utantill och det kunde vara så mycket som 4 sidor. Jag blev bjuden till en stor radiostation för att recitera kommunistiska dikter och även på större tillställningar med hundratals människor i publiken redan vid 8 års ålder!

 

Min biologiska pappa lämnade mig och min mamma på ett tidigt stadium. Min mamma Mirela är den bästa mamman i världen. Hon skapade trygghet och lärde mig att aldrig ge upp i livet samtidigt som hon alltid trodde på mig, uppmuntrade mig och visade sin stolthet för mig! Hon träffade en ny man som heter Vasile som blev min nya pappa och med hans hjälp så flyttade vi till Sverige när jag var 12 år gammal. Det visade sig att min nya pappa var det bästa som kunde ha hänt mig, Hans givmildhet, tålamod och fantastiska personlighet har guidat mig och hjälpt mig bli den personen jag är idag. Jag skulle inte ha kunnat få en bättre pappa och vän, jag är så tacksam.

 

Jag förlorade min mamma i sjukdom och under väldigt komplexa förhållanden 2013, hon gick vidare på sin egen födelsedag. Det var personen som jag älskade och som jag älskar mest i hela världen. Allting förändrades och ingenting kommer någonsin att bli detsamma efter det. Något som inte kommer att förändras dock är mitt löfte till henne.

 

Jag lovade henne att fortsätta vara optimistisk, stark, hålla huvudet uppe och göra allt som krävs för att göra en positiv skillnad i andras liv.